La hawla wala quwwata illa billah.

Saturday, October 1, 2011

cara mudah nak hindarkan kewujudan FAKER(s)

Salam sayang ,

halo blogger , halo malaysian , halo people , halo worlddddddd ! hari ni hujung minggu aku luangkan sedikit ruang waktu dalam kehidupan aku yang agak super bz minggu ni untuk berkongsi satu pandangan tentang FAKER.

sapa tak tahu ape itu FAKER sila pergi cari sendiri dalam kamus or google translate.jangan nak malas sangat ok ? thanks :)

seperti yang korang semua tahu orang yang paling banyak faker(s) adalah blogger dan selebriti.tapi kat sini aku nak tekankan more to blogger(s) la. kalo tengok kat facebook banyak je faker ni. aku xtau la kenapa diorang jadi faker. tapi bagi pendapat aku diorang jadi faker ade 5 sebab which are :

1) nak cepat famous macam mee segera cap makdia.
2) sebab xde identiti sendiri.
3) sebab fanatik sangat dengan seseorang tu
4) sebab kes dengki/nak menjatuhkan seseorang
5) sebab xreti bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi kat diri tu

ade lagi nak tambah ? silakan jangan malu jangan segan ye.

okeh , now move on to the next things.cara nak hindar FAKER(s) yang sangat bajet ni.untuk golongan-golongan yang banyak faker ni , korang try la amalkan benda ni , hope dapat membantu mengurangkan masalah di atas.kalau tak dapat hilangkan , dapat kurangkan pun boleh ye dak?

Tips nak kurangkan FAKER(s) :


1) privatekan gambar-gambar korang especially gambar SOLO !
2) jangan percaya sangat dengan orang yang tak dikenali even muka dia suci gila
3) ayat tu biarlah beradab kalo berkomunikasi dengan orang even musuh sendiri.

aku rasa tu je kot sebab mostly aku tengok blogger-blogger ni terutamanya PEREMPUAN suke letak gambar banyak-banyak especially dekat fan page diorang.memang senang la FAKER(s) nak copy paste.

Pernah dengar qoute ni:


pokok tak akan bergoyang kalau takde angin

tak paham qoute ni ? meh aku translate direct : Faker(s) tak akan dapat curi gambar korang melainkan korang sendiri yang biar gambar tu dicuri.It's means , korang yang letak kat facebook , senang la orang nak amek.

tak paham lagi ? malas ah nak explain.pikir sendiri ah , tak kan dah besar macam anak gajah pon aku nak ajar lagi.manja siot kau kalau macam tu perangai.phewwww =.='

okie dokie , selamat membanteras para FAKER korang tu.tu la , sapa suruh popular sangat , kan dah banyak faker , padan muka ! okeh yang tu gurau.hehe.salam sayang :)

qoute of the day :
ajal datang tak kira usia.jangan bongkak dengan tuhan.tubuh kita hanya pinjaman 
- SNS -

5 comments:

EyqaLuvender said...

nice tips...err,tp kn kalo nk publish kn sume pic kt lmn social boley je juz kna tapis2 cket r,ltk gmbr plg buruk..kompem tade fakers nk curi...wawawa~

Abby Salvatore said...

fb da xda...tinggal blog jer..
so,tak brapa nak fikir sal fakers ni...

cuma kalau berFB janganlah nak senang2 approve fren request kan..yg betul2 kenal je layan...lau x,ignore.:)

A.I.N.S.Y.A.H said...

faker oooo faker.. bahaya2..

Iqani said...

huu~ saya tk risau psal fakers.. blog, fb, twitter.. tiga2 aku letak gmbar lain. hoho~ facebook photos semua private. almaklumlah, malu nk tyang muka kt org lain.

AL-AFIQ said...

itu la nasib kalo da popular sangat.
yang penting kena pandai berhati-hati je la.