La hawla wala quwwata illa billah.

Wednesday, October 26, 2011

sikap blogger

Salam sayang ,


fisrt , tarik nafas dalam-dalam dan henmbus dan senyum dan ucap Alhamdulillah :)
macam biasa , lama xupdate blog sampai dah bersawang mawang. jangan tanya kenapa sebab dah tau jawapan. MALAS ! sekian =.='

lately aku macam rajin pulak nak membaca blog-blog orang lain setelah sekian lama bergelumang dengan assigment kan , phewwww. lepas je balik dari tasik chini dan ulu bendul hari tu aku g PD lak. busy dengan filedwork. memang best gilak dan yang lagi best kulit aku semakin gelap. abaikan sebab xpenting. NEXT !

ok sebnarnya aku nak tulis pasal sikap blogger-blogger kat Malaysia ni sebab kalo nak cerita pasal blogger luar Malaysia aku tak tahu sebab aku xpernah g OVERsea kan ? fine xpelah , Malaysia pun ok :) aku tau aku tak de hak nak ubah korang tapi aku ada hak nak tegur sikap korang kan walaupun aku tau entry aku ni mungkin akan kena hentam.fine , aku terima seadanya :)

fisrt aku tak berapa nak gemar & xberapa selesa dengan ciri-ciri blogger yang kat bawah ni :

1) Suka tayang income yang beribu-riban. aku tau la aku tak banyak income dan kau ada banyak tapi xperlu kot tayang satu dunia , upload kat fesbuk dan tag semua blogger lain income dari hasil berblog kau tu kan ? :)

2) Berlagak macam burung gagak. dulu masa kau newbie kau pun mesti tak tahu banyak benda pasal dunia blog kan ? mesti kau tanya banyak benda kat orang lain kan ? tapi bila kau dah jadi popular @ retis xperlu kot tunjuk keberlagakkan kau tu. cuba mesra alam sikit. jangan nak berlagak sangat la kan? :)

3) Tayang traffic blog macam dalam dunia ni kau sorang je ade blog dan semua orang baca blog kau je. tak perlu kot sebab orang bukan nak baca pasal tarffic kau , orang nak baca idea kau , ape yang kau nak sampaikan. so tak payah la kot nak buat entry tayang traffic ko yang melambung-lambung tu kan ? :)

4) Gila tayang gambar. yang ni terpulang korang la tapi nak tegur sikit la , kalau buat entry tu letak max 10 gambar pun dah cukup kot. tu pun dah terlebih cukup. yang lain upload kat facebook dah la. semua orang ade facebook kan ? kalau tak de tipu la. ni tak , kalau boleh semua 100++ gambar kau nak letak dalam satu entry , nyampah siot !

tu je kot nak cakap , kalau ada tambahan nanti aku update KALAU RAJIN la kan ? mungkin aku pun ada salah so harap-harap ada orang tegur sebab bila orang tegur at least kita tahu yang kita buat salah dan ada yang masih perihatin.so no har feeling ye.thanks sebab sudi baca.Assalamualaikum :')

Wanita yang cantik adalah wanita yang pandai menjaga maruah diri & keluarga - SNS :)

12 comments:

farah hanim said...

hehe
fara xder kot sikp cmtu
hehee

Pendamba Mawar said...

:P sy tolong je newbie baru kalo diorang tak tahu..:P bukan berlagak.hikhik

Paris Lipton said...

sikap kebnyakan blogger hebak...tp kan dorg nak share je...sbb dh xde idea lainnn nk tulihh

Cik Zai said...

Hahah..bila baca entry ni indirectly persoalan timbul 'emosi awak tak stabil erk'..relax..mengucap...

amy azuha said...

myb diorang nak share dgn kita..
bagi kita smngat lagi utk gather $$$ n traffic..lol

budak ketot said...

woah. untunglah dapat pergi ulu bendul! huhu.

onie said...

bese ah,nak glamer mang duk buat gitu,huhu

KAMIHIDUP said...

biasa.

Adylia Qarissa said...

yang tayang income tu paling suka tengok...

tengok amount dorang makkkk aiiiik..banyaknya... :p

pasti dorang kene bayar cukai kan? kan? kan?

AL-AFIQ said...

biasa la tu.
orang lama.
cm yg baru2 ni nak tunjuk2 malu la plak.hehehe

AL-AFIQ said...

biasa la tu.
blogger otai mesti la nk tunjuk.
macam yang baru ni nk tunjuk pon malu.hehehe

anamizu said...

dorang bkn belagak sbnrnye kot..cume nak naikkan smgt atau buktikan yg blogging ni indeed mmg boleh jana income banyak..hehe




slm kenal,
cik ana