La hawla wala quwwata illa billah.

Thursday, December 1, 2011

Sapa yang lahir tahun 80/90-an mesti ingat kan benda ni ? :)

Salam sayang ,


masih ingat yang ni ?


tadi terbaca satu wall post kat group budak sekolah rendah dulu.tersenyum saorang-sorang aku baca benda ni.aku percaya sapa yang pernah mengalami benda ni pun mesti akan tersenyum sorang-sorang gak mengenang kembali memori lama.cewahhhh ! :P


Budak-budak yg lahir pd thn 80/90an, mesti ingat mase skola rendah dulu : 

1. Kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bagi list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.

2. Kat library, budak-budak memang baca buku tapi just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku



3. RMT kat skola makan x best, tp yg berduit pon join RMT, x paham betol.

4. Pakai pensel box yang bole bukak depan belakang, pastu ade sharpener kat tgh-tengah die.

5. Pakai pembaris yang bergerigi, kat dalam ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

6. Cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tengah-tengah tapi x penah nampak cikgu pegang pon kat situ.

7. Bulu ayam jadi ramping kerana sering dijadikan rotan.

8. Time pendidikan seni, lukis sume boleh tapi bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

9. Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

10. Jam tangan Boy London jadi idaman, sebab bole tukar-tukar kaler ikut suhu n cuaca.

11. Takut BCG tapi lepas inject poyo la pulak...

12. Balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata-mata nak mainan, coklat die x makan pon.

13. Kasut berlampu kat tapak, yang iklan die kat tV bole tembak alien tu.

14. Siri kartun : Dragon Ball, Power Rangers, Ultraman, Ninja Turtles, Thundercats, Maskman, Gaban dan mcm lg.

13. Main lawan pemadam, sayang nak guna untuk padam. padahal itu fungsi sebenar, untuk padam!












jangan lupe sume ni sbb zaman skrg budak-budak xlayan bende-bende ni. asyik ngadap Laptop, iPad, TV n PS. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yang permanent.

p/s : aku rindu zaman tu :')



nak tengok banyak lagi benda-benda yang anda rindu boleh tekan link ni http://majalah9.com/koleksi-nostalgia-era-90-an/


sapa nak hadiah boleh tekan SINI . banyak hadiah untuk dimenangi ! :D 

16 comments:

wan or sean said...

hahaha..btol2...rindu2

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

yeah~ ca lahir di akhir 80-an..memang merasa semua tu..ngeee~ rindu3! :)


*dulu nak sentuh keyboard pc pon takut..cikgu kata jangan main, nanti rosak..haha

Ezy Chiaki said...

game contra 2 smpai skrg maen..
hahakk..

Aflina Affandi said...

Aah , teringat zaman sekolah . Rindu nyaa T.T thanks sebab buat entry ni:)

Hazwani Mansor said...

bukan tahun 80/90 je. zaman wani pon mainan2 nie popular agi. :)

Hazwani Mansor said...

bukan zaman 80/90 je. zaman wani pun mainan nie popular agi. bila dapat yg best, mule laa nak bangge kat kawan. haha ! :)

PariPari Puteri said...

btul , rindu laa :')

Nur Aischa said...

haha jadi rindu dah dgn semua tu..lagi lagi power rangers & ultraman :')

yura said...

heheheh betul..... tp sekarang ader gak jumpe...

azma' izatul said...

kenapa kita xtahu??

Cik Wanyy said...

betul betul , rindu lah pulak dgn game tu . hee

Syakila Mazlan said...

haha . teringat mase drjh6 , cikgu math garang . kalau tak siap homework , jwpn math time exam salah . bersedialah terima pembaris panjang . kelas ila bape kali dpt pembaris baru . cikgu tu pukul , patah . haha :D

hAniEy IzhAr said...

zaman yg kewl!!! best giler zmn muda2 dulu..

Alin Marlini said...

Maero Attack paling best :)

Aleeyaah Darn said...

ai like d fact about pemadam.
hahaha. beli sket punye banyak.
tp gune bwat lwn pemadam. hahaha~

Anonymous said...

main kad tepuk pon bes gak...anda penah men kad tepuk....dulu 80 kping kad tepuk susun nak bagi terbalik semua xda halla.....