La hawla wala quwwata illa billah.

Tuesday, November 8, 2011

Jenis-Jenis Manusia di Facebook :)

Salam sayang , 


hari ni nak kongsi pasal facebook la boleh ? ehehe , seperti yang kita tahu kat facebook ni kita boleh tengok macam-macam jenis perangai manusia.kat bawah ni jenis-jenis manusia yang kita biasa tengok kat facebook kan ? :)

  • MODEL : Tukar gambar setiap hari 
     
  • PENJENAYAH : Tukar nama setiap hari.
     
  • OVER ACTING @ PERASAN BAGUS : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T -> Jimat) 
     
  • WARTAWAN : suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting ! 
     
  • PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc) 
     
  • BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit 
     
  • BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-' 


  • PERASAN HEBAT : Selalu melaporkan kegiatan menjengkelkan bersama suami, tunang mahupun boyfren. Mcm die sorang ade suami, tunang/boyfren! Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy -.-') 
     
  • MENUNJUK-NUNJUK : Setiap saat nk cerita kebahagiaan hidup die.. Yelah..suami, tunang/boyfren ko la y paling baik dan ensem dlm dunia ni! MOTIFFF? : Takut dirampas org kot 
     
  • BUDAK HINGUSAN : Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gamabr dengan mulut muncung macam nak bercium, ingat cantek ke macam tu?)
     
  • SHOWOFF : Nak makan pun siap ambil gambar dulu & buat profile picture.


  • FOREVER ALONE : suka buat status & like sendiri.ataupon bahasa mudah syok sendiri


  • KING/QUEEN OF LIKE : setiap inci benda yang ada kat facebook tu dia akan LIKE , tak de keje lain mungkin ?

aku dapat benda ni kat status facebook kawan aku.benda ni saja just  joking-joking tau.no hard feeling okay ? peace ! :) 



5 comments:

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

hahahha lawak lah!!

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

ala biasalah manusia ne.. len org len pragainya.. tp ada btolnya kalo dok asik nk update status org m'yampah plak

I do I need Iman said...

kenyataan ;)
comel jeee.

Beckhrooy said...

pernah gak baca ni kat facebook

Ash Kyouhei said...

HAHA, hari tu saya ada update nie kat status fb :DD