La hawla wala quwwata illa billah.

Monday, December 12, 2011

doa buat DIA :'(

Salam sayang ,

entah kenapa malam ni aku terasa nak tulis entry ni.
sorry aku memang tak pandai nak berpuitis bagai.

aku just tulis apa yang aku rasa.
terlalu banyak kekejaman dan binasa.
aku tak sanggup , aku tak rela.
kerana aku pecinta yang setia.
moga ada kesedaran diluar sana.
buat manusia yang berhati durjana.



kadang-kadang kau di sepak suka-suka,
kau meronta-ronta,
kadang-kadang kau dibuang merata-rata,
kau hidup merana,


badan kau luka-luka,
badan kau basuh kuyup,
badan kau kurus sangat sehingga nampak bentuk tulang rangka kau,
aku rasa sebak sangat,
sampainya hati manusia buat kau macam tu.

yang pastinya aku xkan biar orang buat kau macam tu,
kau pun makhluk Allah,
kau punya hak untuk hidup,
kau punya hak untuk dibelai dan disayangi,
aku sayang kau,
ramai sayang kau.

ya Allah lindungi makhluk kecil ini,
lindungi makhluk yang tidak berdosa ini,
jangan biar dia dizalimi tangan-tangan kotor manusia kejam,
moga ada kesedaran di hati mereka.




The difference between friends and pets is that friends we allow into our company, pets we allow into our solitude.  -Robert Brault-








9 comments:

deeya_shouranlee said...

comel sangat gambar yg first tu.. geraaaaaammmmmmmm.. hihi

soleheen said...

come gila kucing!...dah la sy minat kucing2 nih..haha
entri baru di soleheen.com "Samsung Glaxy Series bawah RM1000 mana patut pilih?"

❤ (。◕‿◕。)❤ said...

fans of cat.
ntah dr sy paling xsuka kucing.. i mean bukan benci tp rs geli.and sgt takut..hohooh
tp alhamdullilah allah dah buka pintu hati nie terima kucing2..
sy syg sgt kucing..manusia yg xdikurniakan akal shja akn memperlakukan mereka dgn sekejamnya.

selamat berkenalan :)

Anonymous said...

Permulaannya entry buat saya terharu. Ingatkan utk manusia~ Hehe. Anyway,saya setuju.May ALLAH bless ;)

MZ said...

alololo, kucing suma comey-2 :D

emy zulaiha said...

alo comelnye kucing2 tue...tapi kat rumah emy selalu ade kucing liar tak bersyukur... kami selalu bagi die makan...smpi die mcm jadi kucing peliharaan kami...tapi bukan nak kenang jase kami..habes kencingkan dapur2 kat kaen2...sampai hati die kan :(

cimOt said...

damn! comey!!
aku pantang kalo jumpe kucing kat mana2..especially yg hitam..hihihi..kat umah aku byk kucing..

sLpmEpLz™ said...

eeeee ... comelnye saya!

Nick Zack said...

comelnya kucing nie